Početna / Vijesti

Šta je benzinski generator

Šta je benzinski generator

Sadržaj

Tražite li pouzdan izvor energije koji je jeftin za rad i koji troši vrlo malo? Razmislite o korištenju benzinskog generatora! Taizhou Bison Generator Manufacture da li ste najbolji izbor za vas zbog Bisonove kompaktne veličine, prenosivosti i svestranosti. Bison benzinski generatori može se koristiti u raznim okruženjima kao što su vrtovi, gradilišta, čamci, kampovi i još mnogo toga.

Šta je benzinski generator?

Dakle, šta je benzinski generator? To je vrsta generatora koji koristi benzinski motor kao izvor energije. Rotor generatora se pokreće da preseče magnetne linije indukcije, stvarajući električnu struju. Benzinski generatori su dostupni u dvije vrste: prijenosni benzinski generatori i rezervni benzinski generatori.

  • Prijenosni generatori su mali, lagani generatori koji se lako mogu premještati s jedne lokacije na drugu. Obično se koriste za napajanje alata i uređaja tokom prekida rada ili kada se radi na otvorenom.
  • Standby generatori su veći, snažniji generatori koji se trajno ugrađuju u kuću ili poslovni prostor. Obično se koriste za obezbjeđivanje rezervnog napajanja tokom nestanka ili kada glavna električna mreža nije dostupna.

Prijenosni generatori se obično napajaju benzinom, dok rezervni generatori mogu biti napajani benzinom, propanom ili prirodnim plinom.

Sastoje se od komponenti kao što su benzinski motor, stator i rotor generatora, regulator napona ili kondenzator i kontrolna ploča.

Prilikom kupovine benzinskog generatora, na raspolaganju su vam dva dobro poznata tipa: 2-taktni i 4-taktni generatori. Četverotaktni generatori mogu učiniti više i kao gorivo koriste običan benzin, dok se dvotaktni generatori napajaju mješavinom benzina i ulja koja se obično nalazi u skuterima i mopedima.

Benzinski generatori se često uspoređuju sa dizel generatorima, tako da je bitno razgovarati o razlikama između njih. Benzinski generator je jeftiniji za kupovinu i rad, ali dizel generator je ekonomičniji i može proizvesti više energije.

Ukratko, benzinski generator je pristupačan i svestran izvor energije. Sa svojim različitim veličinama, mogućnostima prenosivosti i izlaznom snagom, sigurno će postojati benzinski generator koji odgovara vašim potrebama.

Kako odabrati benzinski generator ti trebas?

Da biste odabrali pravi benzinski generator, uzmite u obzir sljedeće faktore:

  1. Izlazna snaga: Benzinski generatori mogu dati snagu do 1000 vati ili čak 15000 XNUMX vati, ovisno o modelu.
  2. Kapacitet rezervoara za gorivo: Veličina rezervoara za gorivo je proporcionalna izlaznoj snazi ​​generatora. Generator sa velikom izlaznom snagom imat će veći spremnik goriva od onog s malom izlaznom snagom.
  3. Prenosivost: Razmislite o kupovini prijenosnog generatora s kotačima i ručkama za lakši transport.
Generator sa dvostrukim gorivom od 2000 vati 6
Generator na prirodni plin na dvostruko gorivo 7500 W03453119909
Zemlja porekla: Zhejiang, China (Mainland)Naziv marke: Bison powerBroj modela: BS1500FS
Tip izlaza: AC jednofazniBrzina: 3800RPMFrekvencija: 50HZ / 60HZ
Nazivna snaga: 1.0/1.1kwRated Voltage: 110V/220V/230V/240V/380VNazivna struja: 12V/8.3A
Certifikat: CE, ISOGarancija: 500 sati ili 1 godinaArtikal: DC generator benzin 12v
Funkcija: Mali generator za električnu energiju za kućnu upotrebu
Tip motora: 1-cilindarski, 4-taktni, vazdušno hlađeni benzinski motor
Rezervni dijelovi motora: karburator, bregasto vratilo, svjećica, klip, radilica, kućište
Tip generatora: Tihi prijenosni benzinski generator električne energije
Opciono: trzajni start, električni start, jednofazni, trofazni, boja

Prednosti i nedostaci benzinskih generatora

Benzinski generatori su popularni jer su mali, lagani i prenosivi. Korisni su kao rezervni izvori napajanja tokom nestanka struje, na otvorenom i na gradilištima. Međutim, kao i svi generatori, benzinski generatori imaju prednosti i nedostatke.

Prednosti benzinskih generatora:

prenosivost: Benzinski generatori su obično manji i lakši od drugih tipova generatora, što ih čini lakim za transport i nošenje.

Nisko bučan: Benzinski generatori imaju nisku razinu buke, što znači da rade tiho i ne ometaju okolinu.

Stabilan sistem regulacije napona: Benzinski generatori imaju stabilan sistem automatske regulacije napona koji osigurava konstantno napajanje električnom energijom.

Sistem upozorenja na ulje: Benzinski generatori su opremljeni sistemom upozorenja za ulje koji automatski isključuje generator ako je nivo ulja nizak, sprečavajući oštećenje motora.

Nedostaci benzinskih generatora:

Potrošnja goriva: Benzinski generatori troše više goriva od dizel generatora, što ih čini skupljima za rad.

zapaljivost: Benzin je veoma zapaljiv, što benzinske generatore čini podložnijim opasnostima od požara. Treba ih čuvati na hladnom i suvom mestu, dalje od izvora paljenja.

Emisije: Benzinski generatori emituju nešto veće nivoe zagađivača od dizel generatora, uzrokujući zagađenje vazduha.

Manja veličina motora: Benzinski generatori imaju manju veličinu motora od dizel generatora, što znači da proizvode manje energije i manje su efikasni.

bizon benzinski generator

Poduzmite akciju već danas

Odaberite benzinske generatore Bison Industry za pouzdana, efikasna i moćna energetska rješenja. Posjetite našu web stranicu kako biste istražili naš asortiman proizvoda i pronašli savršeni generator koji odgovara vašim potrebama. Investirajte u Bison benzinski generator i osjetite razliku već danas.

Najpopularnije objave

PITANJA?
KONTAKTIRAJTE NAS DANAS.

kupiti?

Related Posts

Ne možete dobiti dovoljno?

Pretplatite se na ekskluzivne ponude i novosti o novim dolascima