Početna / Vijesti

kako pokvariti generator

kako pokvariti generator

Sadržaj

Generator, bitan komad mašinerije, igra ključnu ulogu u našim životima obezbeđujući stabilan izvor energije kada obična električna mreža nije dostupna. Kao što znate, koliko će dugo trajati vaš generator zavisi od toga kako se brinete o njemu. Provaljivanje vašeg novog generatora može produžiti vijek trajanja nakon garantnog roka, a većina dobro održavanih generatora će trajati 10-15 godina.

To je kao da razbijaš novi par cipela. Prijenosni generator mora proći nekoliko koraka da bi se razgradio za korištenje. BISON će zaroniti važnost kvara vašeg generatora, pružite vodič korak po korak, I razgovarajte o mogućim posljedicama neispravnog izvođenja ovog kritičnog koraka.

kako pokvariti generator

Šta je provala?

Unutrašnji rad motora prijenosnog generatora uključuje zidove cilindara ukrašene šrafurom. Ovaj uzorak dolazi s malim vrhovima i dolinama. Neravne površine su dizajnirane da drže ulje i melju klipove motora u optimalnu površinu.

Probijanje motora koristi kontrolirani rad za temeljno podmazivanje zidova cilindara, brušenje zidova do optimalne površine i izbacivanje svih metalnih zagađivača zaostalih.

Zašto trebate razbiti svoj novi generator?

Rizikujete ozbiljno oštećenje ako ne pokvarite svoj novi prijenosni generator. Možda mu čak skraćuješ život. Dva su glavna razloga zašto morate da ugradite novi generator:

  • Za postavljanje klipnih prstenova. Klipni prstenovi su prstenovi koji se uklapaju oko klipova u motoru. Oni zatvaraju komoru za sagorevanje i sprečavaju curenje ulja u nju. Kada je generator nov, klipni prstenovi još nisu nalegli, što znači da nisu savršeno spojeni sa zidovima cilindra. Probijanje generatora pomaže da se klipni prstenovi nalegnu, što poboljšava performanse motora i smanjuje potrošnju ulja.
  • Za ispiranje metalnih strugotina i drugih ostataka. Tokom procesa proizvodnje, sitne metalne strugotine i drugi ostaci mogu ući u motorno ulje. Probijanje generatora pomaže u ispiranju ovih ostataka, što smanjuje rizik od habanja komponenti motora.

Koraci za ugradnju vašeg novog generatora

Pažljivo pročitajte uputstvo za upotrebu

Priručnik (online ili fizički) bi trebao preporučiti tip vašeg generatora i količinu ulja. Kada se upoznate sa ovim detaljima, postavite generator na ravnu površinu u dobro provetrenom prostoru. Ovo ne samo da osigurava nesmetan rad generatora, već i sprečava nakupljanje izduvnih gasova u zatvorenim prostorima

Potrebna oprema za podmazivanje generatora

Slijedeći upute u uputstvu za upotrebu, trebat će vam:

  • gorivo – Većina generatora koristit će dizel, benzin, propan ili kombinaciju plina ili propana. Koristite čiste, odobrene kante za gorivo.
  • ulje – Kakvo ulje koristi generator? 
  • lijevak – Ovo olakšava ulivanje ulja u rezervoar.

Podmažite komoru svjećice

Upute za upotrebu treba da imaju dijagram motora koji pokazuje lokaciju svjećica. Svjećicu treba pažljivo odvrnuti i ukloniti. U komoru dodajte nekoliko kapi ulja za regeneraciju. Polako povucite povratni starter 8-10 puta kako biste podmazali ulje po cijeloj komori. 

Dodajte ulje i gorivo u odgovarajuće rezervoare

U uputstvu za upotrebu navodi se koliko ulja može podnijeti motor. Napunite rezervoar do preporučenog nivoa pomoću levka. Kako ulje teče u sva potrebna područja, pričekajte nekoliko trenutaka prije nego što provjerite šipku za mjerenje ulja (na većini generatora), a zatim dopunite do željene količine.

Napunite rezervoar za gorivo čistom, odobrenom kantom za gorivo. Nemojte koristiti zastarjeli spremnik koji sadrži prljavštinu ili druge zagađivače koji mogu oštetiti motor.

Uključite generator

Pročitajte upute za pokretanje generatora, jer su koraci različiti za tipke za električni start i povratni starter. Međutim, obično ćete pronaći prekidač koji vam omogućava da podesite motor u položaj "uključeno" ili "isključeno". Ova postavka može uključivati ​​opciju “čoke” ili poseban prekidač, ovisno o modelu generatora.

Za povratni starter može biti potrebno nekoliko povlačenja i potrebno je strpljenje. Nakon što se generator pokrene, slijedite upute u priručniku za rukovaoca jer ćete možda morati da se pozabavite opcijom prigušnice.

Pokreni generator

Generator bi u početku trebao raditi najkraće vrijeme, prema uputama proizvođača. Da biste to učinili, povežite opterećenje na generator, kao što je električni alat ili uređaj koji koristi otprilike polovinu nazivnog kapaciteta generatora. Važno je paziti na performanse generatora tokom ovog procesa, praveći sva potrebna podešavanja.

Nakon sat vremena isključite generator, ispustite preostalo ulje iz rezervoara i dopunite ga. Ispuštanje ulja uklanja sve preostale metalne ostatke.

pokrenite ga pri punom opterećenju

Postepeno povećavajte opterećenje sve dok generator ne radi na svom maksimalnom kapacitetu. Ostavite ga da radi pri ovom opterećenju još nekoliko sati kako biste dodatno postavili klipne prstenove i rano uočili potencijalne probleme. Kao iu prethodnom koraku, kontinuirano praćenje performansi generatora je ključno.

Međutim, postoje različita mišljenja o ovom koraku. Neke informacije govore da će novi generator raditi na 75% svoje izlazne snage, dok drugi kažu da bi trebao raditi dok ne ostane bez goriva. Nikako nemojte kvariti generator pri vršnom opterećenju.

ohladiti i zatim provjeriti nivo ulja

Nakon što je generator radio pri punom opterećenju, pustite ga da se potpuno ohladi. Ovo je od vitalnog značaja jer provjeravanje nivoa ulja dok je generator vruć može dovesti do netočnih očitavanja. Kada se generator ohladi, provjerite nivo ulja. Ako je malo, napunite ga do preporučenog nivoa.

zaključak

Nakon čitanja ovog opsežnog vodiča, imat ćete temeljno razumijevanje procesa provale generatora.

Ako želite da vaš novi generator traje dugi niz godina, preporučljivo je da koristite korake iz ovog članka kako biste ga pravilno razgradili. Iako može potrajati nekoliko sati da prođete kroz ovaj proces, povrat vašeg vremena će se isplatiti jer ćete uživati ​​u mnogim satima korištenja tokom godina.

Poziv na akciju

Da li ste prodavac generatora ili želite da kupite generatore na veliko? Pozivamo vas da stupite u kontakt s našim iskusnim prodajnim osobljem u našoj operaciji u Kini. Kao profesionalac dobavljači generatora, ponosni smo na naše opsežno znanje o generatorima i uvijek smo željni podijeliti ovu stručnost sa našim klijentima. Bilo da vam trebaju smjernice o razbijanju novog generatora ili imate bilo kakva druga pitanja u vezi s korištenjem, održavanjem ili izborom generatora, naš tim je tu da vam pomogne. Kontaktirajte nas danas!

dobavljač generatora bizona

Najčešća pitanja o kvaru generatora

Može potrajati šest do osam sati da se generator pravilno pokvari. Postoji nekoliko koraka kako bi se osiguralo da je motor pravilno podmazan, da se sve preostale nečistoće očisti i da generator radi sa umjerenim opterećenjem prije redovne upotrebe.

Ako ste slijedili odgovarajuće korake za prekid u generatoru, ne bi trebalo biti potrebe da ponavljate ovaj proces.

Možete uključiti generator kada se rezervoar za gas i rezervoar za ulje popune. Međutim, preskakanje potrebnih radnji za podmazivanje pokretnih dijelova motora može smanjiti vijek trajanja i trajno oštetiti neke komponente motora.

Najpopularnije objave

PITANJA?
KONTAKTIRAJTE NAS DANAS.

kupiti?

Related Posts

Srodni proizvodi

benzinski i dizel generatori 6
Diesel generator

jednofazni dizel generator

equipment and instruments sensitive to voltage and current fluctuations It adopts a unique double layer

Ne možete dobiti dovoljno?

Pretplatite se na ekskluzivne ponude i novosti o novim dolascima