Početna / Vijesti

Visokopritisni uređaj za pranje pod pritiskom/pulsira (kako to popraviti?)

Visokopritisni uređaj za pranje pod pritiskom/pulsira (kako to popraviti?)

Sadržaj

Perači pod pritiskom savršeni su za efikasno čišćenje vašeg doma, predmeta i površina. Voda pod visokim pritiskom je moćna sila koja može ukloniti čak i najteže mrlje. Ali šta se dešava kada ovaj moćni alat počne da pokazuje znake nedoslednosti – kada počne da se pojačava ili pulsira?

Ovaj članak je vaše rješenje na jednom mjestu za razumijevanje i rješavanje problema a Perač pod pritiskom ili pulsiranjem. BISON će raspravljati o uobičajenim uzrocima koji stoje iza ovog problema, nudeći praktične savjete o popravkama, i što je najvažnije, dijeleći preventivne mjere kako bi osigurali optimalan rad vašeg uređaja za pranje pod visokim pritiskom.

perilica pod pritiskom pulsira

Uobičajeni uzroci prenapona/pulsiranja uređaja za pranje pod pritiskom

Prenapon ili pulsiranje u visokotlačnom peraču odnosi se na nedosljedan protok vode, fluktuaciju između visokog i niskog tlaka, što može značajno ometati vaš proces čišćenja. Općenito, prvi korak u popravljanju uređaja za pranje pod visokim tlakom je provjeriti je li svako crijevo bez pregiba ili začepljenja. Uvjerite se da je slavina potpuno otvorena i pregledajte i zategnite sve konektore. Ako vaš uređaj za pranje pod pritiskom još uvijek pumpa, provjerite i uklonite zrak zarobljen u pumpi i crijevu. Provjerite i očistite mlaznicu, razne filtere i ventil za pražnjenje.

Može postojati nekoliko razloga zašto vaša mašina za pranje pod pritiskom ima problem sa prenaponom. Prvi korak u rješavanju problema je rješavanje problema. Najčešći uzroci i načini za njihovo otklanjanje su sljedeći:

Pregibi i začepljenja u crevu ili pumpi

Jedan od najčešćih uzroka problema sa vašom mašinom za pranje pod pritiskom je ograničen protok vode. Uvjerite se da sva spojena crijeva nemaju savijanja, curenja i prepreke. Također, provjerite da li sva crijeva odgovaraju i da su pravilno spojena.

pregibi u crevima

Začepljena mlaznica

Još jedan razlog koji može uzrokovati problem s prenaponom je začepljena mlaznica za prskanje. Pričvrstite drugu mlaznicu i provjerite hoće li to riješiti problem prenapona. Ako je to slučaj, mlaznica je začepljena. Za čišćenje koristite vrlo tanku metalnu žicu. Možete kupiti i komplet za čišćenje mlaznica za temeljno čišćenje unutrašnjosti. Ako ovo ne uspije, zamijenite mlaznicu.

Pakovanje pumpe

Neadekvatno zaptivanje pumpe za pranje pod pritiskom takođe može uzrokovati problem prenapona. Ako su oštećeni, potrebno ih je zamijeniti. Ako je pakovanje u redu, provjerite dovod vode. Pobrinite se da vaša pumpa za pranje pod pritiskom dobije dovoljno vode iz izvora na minimalnom potrebnom GPM (galona u minuti). Pumpa može raditi vruća i smanjiti izlazni tlak ako je znatno niži.

Provjerite ugrađeni filter. Vremenom akumulira prljavštinu i ostatke. To se može značajno povećati nakon nekog vremena i ograničiti količinu vode koja teče kroz pumpu.

Vazduh u pumpi

Ako se pritisak vode i dalje mijenja s visokog na niski, to može biti zbog zraka zarobljenog u pumpi. Zbog ovog zarobljenog zraka, pumpa vašeg uređaja za pranje pod pritiskom ne može stvoriti dovoljan pritisak da izbaci vodu iz mlaznice pri potrebnim postavkama. Ovaj problem možete riješiti tako da prvo odspojite crijevo za pranje pod pritiskom.

Pustite da voda teče kroz crijevo dok sav zrak ne nestane. Ponovno spojite crijevo na perač pod pritiskom. Molimo vas da uključite visokotlačni perač i ostavite ga da radi neko vrijeme. Treba osigurati da se sav zrak iz pumpe ukloni. Provjerite da li ovo rješava problem prenapona.

Loš istovarivač

Primarna svrha uređaja za pranje pod pritiskom je da smanji pritisak vode kada se okidač otpusti ili je mlaznica blokirana. Pregledajte istovarivač koji se nalazi iznad podmorja. Ako je ograničen, to može uzrokovati prenapon uređaja za pranje pod pritiskom.

Rastavite ventil za istovar i očistite komponente. Podešavanje tlačnog ventila istovarivača je težak proces. Podešavanje ventila za istovar ima za cilj da pronađe tačku u kojoj je prisutan maksimalni pritisak. A skok pritiska je minimalan kada otpustite okidač. Uklonite gornje sigurnosne matice. Pričvrstite manometar i počnite zatezati oprugu. Nakon podešavanja opruge, aktivirajte okidač kako biste spriječili prepreke u ventilu za istovar. Podesite dugme dok ne pronađete tačku u kojoj je pritisak maksimalan, a šiljak minimalan.

Ventil za pražnjenje pod pritiskom ima zateznu oprugu odgovornu za ispuštanje vode pod pritiskom kada se pritisne okidač. Zatezna opruga također smanjuje pritisak kada se okidač otpusti. Podešavanje ventila pranja pod pritiskom ima za cilj pronalaženje idealne postavke za sezonu stresa.

Prljav ulazni ili ispusni ventil

Ponekad se prljavština i krhotine zaglave unutar pumpe, što može uzrokovati pregrijavanje uređaja za pranje pod pritiskom. Ako vaš sistem vode dolazi iz prljavijeg izvora, kao što su neki sistemi za podzemnu ili kišnicu, toplo se preporučuje dodavanje filtera za baštensko crijevo.

Ovo će filtrirati prašinu i prljavštinu u vodi prije nego što uđe u vaš uređaj za pranje pod visokim pritiskom. Također, provjerite da li vaša mašina koristi ulazni filter. Ako ne, dodajte jedan.

Savjeti za sprječavanje prenapona/pulsiranja uređaja za pranje pod pritiskom

Rutinsko održavanje, prije i nakon svakog pranja pod pritiskom, najbolji je način da osigurate da se vaš uređaj za pranje pod pritiskom pokreće i radi na odgovarajući način svaki put. Evo nekoliko savjeta kako biste osigurali nesmetan rad vašeg visokopritisnog perača i kako biste izbjegli prenapone ili pulsiranje:

Isperite crijevo i pumpu nakon svake upotrebe: Ovo pomaže u uklanjanju preostale prljavštine ili krhotina koje mogu dovesti do začepljenja. To je jednostavan korak koji može uvelike produžiti životni vijek i performanse vašeg visokotlačnog perača.

Koristite filter za vodu: Filter za vodu može spriječiti prljavštinu i krhotine da uđu u pumpu i mlaznicu, čime se sprječava začepljenje. To je mala investicija koja vam može uštedjeti mnogo problema na duge staze.

Održavajte visokopritisnu mašinu za pranje čistom i dobro održavanom: Redovno čistite spoljašnjost mašine za pranje pod visokim pritiskom i proveravajte njene komponente da li ima znakova habanja i habanja. Uvjerite se da svi dijelovi ispravno funkcionišu i zamijenite sve koji su istrošeni ili oštećeni.

Čuvajte visokopritisnu mašinu za pranje na suvom mestu: vlaga može oštetiti različite delove mašine za pranje pod pritiskom, što može dovesti do problema kao što je prenapon. Uvijek čuvajte svoj visokotlačni perač u suhom, zaštićenom prostoru kako biste ga zaštitili od elemenata.

zaključak

Zaokružiti, prenapon ili pulsiranje u visokotlačnom peraču može biti smetnja, ali to je problem koji se može riješiti uz malo razumijevanja i praktičan rad. Ako osoba otkrije uzrok i učini nešto po tom pitanju, to može dovesti do skupih popravki ili zamjene kasnije. Slijedeći savjete i savjete iz ovog članka, možete osigurati da vaša visokotlačna mašina za pranje ostane u vrhunskoj formi godinama koje dolaze.

Međutim, imajte na umu: sigurnost bi uvijek trebala biti vaš prioritet prilikom rješavanja problema i popravke visokotlačnog perača. Uvijek isključite opremu iz izvora napajanja prije nego počnete raditi na njoj. Nosite zaštitnu opremu, uključujući rukavice i zaštitne naočale, kako biste se zaštitili od potencijalnih povreda. A ako ste ikada u nedoumici, ne ustručavajte se konsultovati stručnjaka.

Partnerstvo s nama: Pametan izbor za trgovce visokotlačnim peračima

Ako ste trgovac koji razmišlja o dodavanju uređaja za pranje pod pritiskom u svoju ponudu proizvoda, ili ako želite promijeniti dobavljača, pozivamo vas da razmislite o nama. Kao vodeći Kineski proizvođač mašina za pranje pod pritiskom, posvećeni smo ne samo pružanju visokokvalitetnih proizvoda već i pružanju podrške našim dilerima na svakom koraku.

Ulažete u odnos koji će pomoći vašem poslovanju da raste. Ako vaš kupac naiđe na bilo kakve probleme s visokotlačnim peračima, mi smo tu da vam pomognemo. Naš tim stručnjaka može vas voditi kroz rješavanje problema i popravke, osiguravajući minimalno vrijeme zastoja i održavajući zadovoljstvo kupaca.

Kod nas ne dobijate samo dobavljača, već i partnera.

bison mašine za pranje pod visokim pritiskom

Najpopularnije objave

PITANJA?
KONTAKTIRAJTE NAS DANAS.

kupiti?

Related Posts

kako radi perač pod pritiskom

Kako radi perač pod pritiskom

Da li želite da znate unutrašnje funkcionisanje mašine za pranje pod pritiskom? Onda ste došli na pravo mjesto. U ovom blog postu, BISON će objasniti kako radi uređaj za pranje pod pritiskom i još mnogo toga.

Pročitajte više>

Srodni proizvodi

benzinski i dizel generatori 6
Diesel generator

jednofazni dizel generator

oprema i instrumenti osjetljivi na fluktuacije napona i struje. Usvaja jedinstvenu dvoslojnu buku

5kva dizel generator 6
Diesel generator

Traži se dizel agregat 5kva

Tražim dizel generator 5kva Ovo je prijenosni jednofazni dizel generator od 5kva. Dizel generatori su jednostavni

Ne možete dobiti dovoljno?

Pretplatite se na ekskluzivne ponude i novosti o novim dolascima