Početna / Vijesti

Kako radi perač pod pritiskom

Kako radi perač pod pritiskom

Sadržaj

Testirali ste vodu. Probali ste sapun. Pokušali ste ribati i ribati. Pokušavali ste sa gadnim hemikalijama koje ne rade ono što kažu. Dakle, šta radite kada ne bude čisto?

Odmotajte perač pod pritiskom! Zamislite čistu silu vodopada kondenzovanu u ručni uređaj kojim se može upravljati – to je u suštini ono što je perač pod pritiskom.

Mnogi ljudi sada rutinski koriste ove visokotlačne mašine za pranje (takođe poznate kao "električne mašine za pranje") za čišćenje stvari mlazom vode koji je oko 100-200 puta veći od pritiska vazduha oko nas. (tj. 1500-3000 funti po kvadratnom inču ili psi). Odlični su na terasama, prilazima, garniturama za travnjake, roštiljima i drugim neredima na otvorenom.

Želite li znati unutrašnji rad mašine za pranje pod pritiskom? Onda ste došli na pravo mjesto. U ovom blog postu, BISON će objasniti kako radi uređaj za pranje pod pritiskom i još mnogo toga.

kako radi perač pod pritiskom

Brzi odgovor

Pranje pod pritiskom koristi vodu pod visokim pritiskom za lako uklanjanje ostataka, što ga čini posebno efikasnim za spoljašnje čišćenje. Ponekad mašine koriste toplu vodu (energetsko pranje) za mrlje koje je teško očistiti.

Snaga dolazi iz plinskog ili električnog motora koji pokreće pumpu za vodu. Voda, koju obično obezbjeđuje baštensko crevo, ubrzava se pritiskom pumpe. Kada se povuče okidač, voda se miješa sa zrakom, pretvara se u vodu pod visokim pritiskom i izbija iz mlaznice.

Dijelovi perača pod pritiskom

Mašina za pranje pod pritiskom je manje sofisticirana nego što zvuči. To je samo pumpa za vodu koju pokreće električni motor. Mašina za pranje uzima normalnu vodu iz slavine, a pumpa gura vodu do većeg pritiska i zatim je velikom brzinom izbacuje iz creva preko pištolja za okidanje. Kraj crijeva može biti opremljen raznim alternativnim dodacima za čišćenje drugih predmeta.

Svaka od ovih komponenti igra ključnu ulogu u radu mašine za pranje pod pritiskom, doprinoseći njenoj efikasnosti i svestranosti kao alata za čišćenje. Evo, dakle, glavnih dijelova koje ćete pronaći unutar visokopritisnog perača:

Ulaz vode

Crevo povezuje perač pod pritiskom sa glavnim dovodom vode. Tipično, ulaz ima filter koji štiti od prljavštine i drugih čestica iz perača pod pritiskom kako bi mogao funkcionirati. To je posljednja stvar koju želite u svom visokotlačnom stroju za pranje, pogotovo jer oni mogu izaći s drugog kraja pri velikim brzinama!

Elektromotor ili plinski motor

Većina visokotlačnih mašina za pranje napaja se iz kućnog napajanja, ali kompaktni benzinski motori pokreću veće modele. Motori su slični motorima kosilica (obično, nazivne snage su oko 3–4 kW ili 3.5–5.5 KS).

Ova komponenta napaja pumpu. Kada radite napolju gde je napajanje strujom komplikovano (ili gde bi dugačka žica bila opasna ili teška), tipovi gasnih motora su idealni. Pumpa za vodu je namijenjena za pogon motora ili motora.

Pumpa za vodu

Ovo je srce mašine za pranje pod pritiskom. On je odgovoran za stvaranje vodenog spreja pod visokim pritiskom po kojem je alat poznat. Kada motor vuče pumpu u jednom smjeru, ona usisava vodu iz slavine. Voda se izbacuje u mlazu pod visokim pritiskom kada povuče pumpu na drugu stranu. Pumpe su dizajnirane da podnose protok vode od oko 4-8 litara (1-2 galona) u minuti.

Crijevo visokog pritiska

Ovo izdržljivo crijevo ide od perača pod pritiskom do bilo kojeg nastavka za čišćenje koji koristite. Obična cijev neće preživjeti visoki pritisak vode koja teče kroz nju. Crevo visokog pritiska ima dva ili više slojeva polietilena visoke gustine i armaturu od žičane mreže.

Vaša mašina za pranje pod visokim pritiskom mora da koristi crevo visokog pritiska iz pumpe, ali ako je vaša mašina za pranje došla sa svojim crevom, ne bi trebalo da imate razloga za brigu. Općenito, sigurnosna granica na crijevima za pranje pod pritiskom je oko 300 posto, tako da ako je mašina za pranje ocijenjena na 2000 psi, vaše crijevo treba izdržati pritisak od najmanje 6000 psi.

Dodatak za čišćenje

Oni se razlikuju u zavisnosti od modela i upotrebe visokotlačnog perača. Uobičajeni dodaci uključuju različite vrste mlaznica, četkica i sredstava za čišćenje površina. Mlaznice kontrolišu ugao mlaza vode, omogućavajući vam da ga prilagodite za različite zadatke čišćenja. Pištolj za prskanje je dio koji držite i ciljate kada koristite perač pod pritiskom. Spojen je na visokotlačno crijevo i opremljen prekidačem ili okidačem za kontrolu protoka vode. Snažni dodaci se pokreću snagom vode koja teče kroz njih.

dodatne funkcije

Osim toga, neki visokotlačni perači imaju dodatne karakteristike. Na primjer, voda i struja nisu dobra kombinacija, tako da mnogi električni uređaji za pranje pod pritiskom imaju prekidače strujnog kruga za uzemljenje, također poznate kao RCD (uređaji za preostalu struju), u napajanju kako bi vas zaštitili u slučaju nestanka struje. Neke mašine za pranje pod pritiskom dolaze sa sistemom za mešanje deterdženta ili sapuna sa vodom. To može biti u obliku spremnika na brodu ili sifonske cijevi koju možete staviti direktno u posudu za deterdžent.

opskrba energijom
pumpati vodu

Kako radi mašina za pranje pod pritiskom?

uronimo dublje u princip rada mašine za pranje pod pritiskom

Interakcija motora/motora i pumpe: Perač pod pritiskom pokreće električni motor ili mali motor. Kada pokrenete perač pod pritiskom, motor/motor oživljava, pružajući mehaničku energiju potrebnu za pogon pumpe. To uzrokuje pomicanje klipova pumpe naprijed-nazad, stvarajući snažan ciklus usisavanja i kompresije.

Pol pumpe u stvaranju pritiska: Tokom faze usisavanja, voda se uvlači u pumpu iz vašeg baštenskog creva spojenog na dovod vode i usput se filtrira. Kako se klipovi/klipovi kreću naprijed u fazi kompresije, oni potiskuju vodu pod visokim pritiskom, pretvarajući vaše tipično zalihe vode u domaćinstvu u snažan mlaz.

Isporuka pod visokim pritiskom: Voda pod pritiskom napušta pumpu i putuje duž visokotlačnog crijeva. Ovo crijevo je posebno dizajnirano da izdrži intenzivan pritisak koji stvara pumpa.

Kontrola okidača: Na kraju crijeva nalazi se pištolj za okidanje, koji vam omogućava kontrolu protoka vode. Kada pritisnete okidač, otvara se ventil, a voda pod pritiskom se ispušta kroz mlaznicu na kraju štapića.

Poboljšano čišćenje sa priborom: Snaga čišćenja visokotlačne mašine za pranje može se podesiti i poboljšati upotrebom različitih dodataka za čišćenje. Na primjer, promjena mlaznice može promijeniti ugao i intenzitet vodenog prskanja, omogućavajući veću preciznost i svestranost u vašim zadacima čišćenja. Deterdžent ulazi kroz crijevo iz boce ili posude.

zaključak

U ovom članku zaronili smo u fascinantan svijet visokotlačnih perača, istražujući njihove ključne komponente i kako rade zajedno kako bi pružili moćnu akciju čišćenja.

Kao vodeći proizvođač mašina za čišćenje pod visokim pritiskom, BISON nudi širok spektar proizvoda koji zadovoljavaju različite potrebe čišćenja. Svaki od naših modela visokotlačnih perača dokaz je naše posvećenosti kvaliteti, izdržljivosti i performansama. Naš širok asortiman proizvoda dostupan je za pregled na našoj web stranici.

Osim toga, BISON nudi prilagođene usluge, omogućavajući nam da prilagodimo naše mašine vašim specifičnim zahtjevima. Naš tim stručnjaka je uvijek spreman pomoći, osiguravajući da dobijete mašinu koja savršeno odgovara vašim potrebama. Sada istražite naš asortiman proizvoda ili saznajte više o prilagođenim uslugama naše tvornice.

Najčešća pitanja o principu rada perača pod pritiskom

Električno pranje je moguće po kiši. Međutim, nemojte samo uskočiti u to. Potrebno je poduzeti sigurnosne mjere, opremu koju koristite treba održavati na određeni način i odobriti za korištenje po kiši, a morate znati kako se ponašati sami tokom cijelog procesa. Budite zaštićeni.

Sila iza ovog pritiska dolazi od motora na gorivo, električnog motora ili vodene pumpe koju pokreće pneumatski (vazdušni) pritisak. Nakon uključivanja visokotlačnog perača, voda teče u pumpu i gura se kroz vod visokog pritiska do pištolja za prskanje.

Električni motor svake mašine za pranje pod pritiskom, koji pokreće mehanizam pumpe, je njen mozak. Da bi pumpe ispravno radile, potrebna im je voda, koja se dovodi, na primjer, iz baštenskog crijeva.

Najpopularnije objave

PITANJA?
KONTAKTIRAJTE NAS DANAS.

kupiti?

Related Posts

Srodni proizvodi

visokotlačni perač
Usisavač pod pritiskom benzina

Perač najboljeg pritiska

Protok ispiranja je 9L u minuti. Ovoj mašini za pranje pod pritiskom je potrebna samo voda za postizanje

Ne možete dobiti dovoljno?

Pretplatite se na ekskluzivne ponude i novosti o novim dolascima