Početna / Vijesti

kako prezimiti visokotlačni perač

kako prezimiti visokotlačni perač

Sadržaj

Većina područja tokom zime doživljava hladnoću i smrzavanje, što uzrokuje prestanak ili drastično usporavanje mnogih operacija perača pod pritiskom. Visokopritisne mašine za pranje moraju biti zimske kako bi bile zaštićene od vremenskih nepogoda i posljedica dužeg mirovanja. Ovo se mora uraditi prije skladištenja opreme za pumpu.

U ovom postu, BISON će raspravljati o svemu korake koje trebate poduzeti za zimovanje uređaja za pranje pod visokim pritiskom. Zimovanje visokotlačnog perača važan je za duži životni vek. Hajde da počnemo. 

kako prezimiti visokotlačni perač

Zašto se truditi da zimujete svoj visokotlačni perač?

To dugo vreme skladištenja i niske temperature mogu značajno uticati na unutrašnje zaptivke, uzrokujući da se sistem pumpe osuši i popuca. Čak i ako držite visokotlačni perač u garaži ili podrumu gdje temperature ne padaju ispod nule, dugotrajna neaktivnost može uzrokovati štetu.

U sistemu za gorivo, benzin može ustajati za oko 30 dana. Etanol u gorivu uzrokuje propadanje koje uzrokuje rđu, koroziju i naslage koje mogu začepiti cijevi za gorivo.

Preostala voda u mašini može da se smrzne, zatim proširi i pokida crevo za vodu. Baš kao i vodovodne cijevi u kući, voda u vašoj visokoj mašini za pranje može se smrznuti. Ovo proširenje može uzrokovati značajna oštećenja unutrašnjih dijelova stroja, što dovodi do skupih popravki ili čak zamjene.

Međutim, garancija ne pokriva visokotlačne perače oštećene zbog neodržavanja. To je gubljenje novca i nekoliko stotina dolara za mnoge perače pod pritiskom.

Dakle, i plinski i električni uređaji za pranje pod visokim pritiskom moraju se zimovati, a svaka metoda je malo drugačija, pri čemu plin traje malo duže. Ako se pitate kako zimovati pumpu za pranje pod pritiskom da bi ispravno radila kada je izvadite iz skladišta u proljeće, koristite ove savjete korak po korak.

Potrebni alati

  • Ispraznite posudu za ulje
  • Veliki lijevak
  • Plastični kontejner za hranu srednje veličine
  • Sifonska pumpa
  • Srednje kosi lijevak za ulje
  • Nasadni ključ čija utičnica odgovara vašem vijku odvodnog čepa
  • Mala, prozirna, plitka plastična posuda
  • Crijevo od dvije stope sa standardnim navojem za crijevo na jednoj strani i bez priključka na drugoj.

Potrebni materijali

  • Boca antifriza za vodovod
  • Boca stabilizatora goriva
  • motorno ulje ili bilo koje ulje koje preporučuje uputstvo za upotrebu vašeg visokotlačnog perača

Koraci koje morate poduzeti za zimovanje uređaja za pranje pod pritiskom

#1 Potpuno ispraznite rezervoar

Ciklusi smrzavanja/odmrzavanja tokom zime mogu uzrokovati širenje i skupljanje preostale tekućine, potencijalno oštetiti pumpu koja se ne može popraviti. Ne ostavljajte nikakve tečnosti ili rastvore za čišćenje u vodovodu ili rezervoaru. Uključite visokotlačni perač na oko minutu na minimalnom pritisku i pritisnite okidač da biste isprali sapun ili vodu iz dovodnih vodova.

#2 Ispuhnite vodovodne i crijevne vodove

Ispustite što više tekućine tako što ćete odspojiti crijeva visokog pritiska, pištolj za prskanje i sklop cijevi. Da biste spriječili smrzavanje komponenti, razmislite o ispranju sistema s malom količinom antifriza prije zime. Možete koristiti zračni kompresor da izduvate svu zaostalu tekućinu.

#3 Clean

Kako biste izbjegli rđu i zadržali novi izgled vašeg sistema pumpe i kućišta, obrišite svu vidljivu prašinu, ostatke i prljavštinu sa svih vanjskih površina i kutova pomoću vlažne krpe. Uklonite filtere pumpe i očistite sve čestice iz posude filtera ili cjedila. Uvjerite se da na mreži od metalne mreže nema ostataka. Rastavite mlaznice i očistite otvor, uklanjajući sve naslage kako biste spriječili koroziju.

#4 Odspojite bateriju

Ako je vaša pumpa sistem električnog pokretanja, isključite ga kako biste smanjili mogućnost potpunog pražnjenja baterije.

#5 Poduzmite dodatne korake za pumpe na plin

Ispustite sav benzin ako vaša pumpa za funkcioniranje koristi sistem za gorivo. Alternativno, u rezervoar za gorivo se mora dodati stabilizator goriva kako bi se osiguralo da benzin ne začepi vodove za gorivo tokom skladištenja. Dodajte stabilizator prema uputama proizvođača. Cirkulirajte stabilizator kroz sistem goriva tako što ćete pokrenuti motor dva minuta, a zatim ga ugasite.

ukloniti benzin

#6 Dodajte pumpi čuvar pumpe

Možete dodati i čuvar pumpe. Pump saver sprečava nakupljanje vlage u pumpi, sprečavajući je od smrzavanja. Takođe omogućava lakše pokretanje nakon skladištenja i sprečava razvoj mineralnih naslaga.

Pričvrstite čuvar pumpe na svoju pumpu kroz ulaz za baštensko crevo kako biste napunili komoru. Ostavite je tamo cijelu zimu i izvadite u proljeće.

dodajte pumpi čuvar pumpe

#7 Čuvati na suvom mestu

Čuvanje vašeg visokopritisnog perača na suhom i čistom mjestu pomaže u smanjenju potencijalne korozije ili oštećenja od elemenata. Razmislite o tome da ga koristite kako biste spriječili taloženje prašine. U idealnom slučaju, čuvajte opremu za pumpe na mjestu koje se neće smrzavati.

#8) Zapamtite naslovnicu!

Poklopci za odlaganje štite vaš visokotlačni perač od prašine, vlage, paukove mreže, glodara i rđe. Ako iz bilo kojeg razloga morate svoj visokotlačni perač staviti vani, potreban vam je poklopac koji će ga zaštititi od sunca i kiše.

Navlake od tkanine (često od platna ili poliestera) sa vodoodbojnim premazom kao što je polietilen omogućavaju im da dišu i štite od oštećenja od vlage. Mogu biti vodootporne, vodootporne ili vodootporne. Naravno, ako ga čuvate vani, što je poklopac vodootporniji, to bolje.

Ako nemate poklopac, sjećate li se još kutije visokotlačne mašine za pranje BISON? Unutra se nalaze plastične vrećice otporne na vlagu i kutije od pjene. Oni također mogu pomoći prezimite svoju mašinu za pranje pod visokim pritiskom.

Što se tiče električnog perača pod pritiskom, budući da koristi električni motor umjesto benzinskog motora, potrebno je samo postaviti sistem pumpe za skladištenje.

U zakljucku

Zimovanje vašeg visokopritisnog perača je jednostavan, ali neprocjenjiv zadatak koji može uvelike produžiti životni vijek vaše mašine. Praćenjem jednostavnih koraka navedenih gore i upotrebom antifriza za pranje pod pritiskom, možete efikasno zaštititi svoju opremu od štetnih efekata niskih temperatura. Ovo ne samo da štiti vašu investiciju, već i osigurava da je vaša mašina za pranje pod visokim pritiskom pripremljena i spremna za upotrebu kada se vrati toplije vrijeme.

Zapamtite, najbolji način da osigurate da pravilno skladištite i održavate svoju pumpnu opremu je da provjerite sa svojim proizvođač mašina za pranje pod pritiskom. BISON je tu da vam pomogne da se krećete kroz ovaj proces i osigurate da je vaša mašina za pranje pod pritiskom spremna za svako godišnje doba.

Najčešća pitanja o visokotlačnom peraču za zimu

Hladno vrijeme može utjecati na pouzdanost crijeva za pranje pod pritiskom. Jeftina crijeva mogu se stvrdnuti i popucati kada su izložena niskim temperaturama, što rezultira curenjem i gubitkom tlaka. Kako bi se osiguralo da crijeva za pranje pod pritiskom ostanu pouzdana po hladnom vremenu, bitno je investirati u visokokvalitetna crijeva s ocjenom za hladno vrijeme.

Crijeva za hladno vrijeme koriste kombinaciju materijala koji pružaju vrhunsku fleksibilnost i izdržljivost, čak i kada temperature padnu ispod nule. Napravljeni su od izdržljivog polimernog materijala dizajniranog da odoli abraziji i savijanju u uslovima smrzavanja.

Najpopularnije objave

PITANJA?
KONTAKTIRAJTE NAS DANAS.

kupiti?

Related Posts

kako radi perač pod pritiskom

Kako radi perač pod pritiskom

Da li želite da znate unutrašnje funkcionisanje mašine za pranje pod pritiskom? Onda ste došli na pravo mjesto. U ovom blog postu, BISON će objasniti kako radi uređaj za pranje pod pritiskom i još mnogo toga.

Pročitajte više>

Srodni proizvodi

mali dizel generator 1
Diesel generator

mali dizel generator

BISON BS2500DG je mali i kompaktni dizel generator koji je savršen za razne vrste

Ne možete dobiti dovoljno?

Pretplatite se na ekskluzivne ponude i novosti o novim dolascima